funcion no disponible sin soporte javascript
Estàs a : Inici >
flecha decorativa
ivaj_es
flecha decorativa
DESCUENTOS CON CARNET JOVE
flecha decorativa

El Consell rector de l'IVAJ dóna llum verda als estudis en matèria de joventut

22/12/2016


 

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, ha presidit la reunió del Consell rector de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) en la que s'han avaluat les accions realitzades per la Generalitat Valenciana en matèria de Joventut. A més, s'ha abordat una nova estratègia valenciana de joventut, "con personalitat pròpia", per al que es necessita desenvolupar estudis en matèria de joventut que ja figuren en els pressupostos de l'IVAJ per a 2017.

La vicepresidenta ha assegurat que l'Estratègia Valenciana de Joventut contindrà mesures concretes per a facilitar l'emancipació de les i els jóvens, tant a nivell de formació i ocupació, com de vivenda i mobilitat.

Així mateix, inclourà acciones des dels àmbits de la salut, el consum i l'accés a un oci educatiu, a través de la cultura i esports, amb una atenció particular als col·lectius amb dificultats especials: jóvens del medi rural, jóvens con diversitat funcional, minories i immigrants.

En el capítol de subvencions s'ha abordat l'actual convocatòria de tres línies d'ajudes al moviment associatiu juvenil destinades a consells locals, a escoles d'animació juvenil i a les associacions juvenils i entitats prestadores de servicis a la joventut, després de la publicació de l'ordre de bases.

La política de joventut va adscrita a la participació d'aquest sector de la societat d'una forma "lliure i eficaç, propiciant el marc adequat per al seu desenvolupament social, polític, econòmic i cultural".

Com a àrees prioritàries figuren la promoció de la solidaritat, la tolerància i el respecte mutu, i la prevenció de qualsevol tipus de discriminació; el foment i formació del voluntariat juvenil; les accions dirigides a col·lectius de jóvens amb risc d'exclusió social i les activitats que ajuden a enfortir las relaciones intergeneracionals, con un importe global de 378.000 euros.

L'IVAJ també ha presentat las acciones de suport a las entitats locals de la Comunitat, a través de la Xarxa Jove i ha destacat el pla per a facilitar l'ús del transport públic en el que un total de 182.148 jóvens es beneficien anualment dels descomptes de Carnet Jove per a la mobilitat, dels que 122.576 jóvens utilitzen el transport interurbà amb autobús a la Comunitat Valenciana i 59.572 els sistemes d'Abonament o Bono Jove, a l'àrea metropolitana de València, a Alacant i a Castelló.

Comparte:  del.icio.us meneame facebook twitter RSS