funcion no disponible sin soporte javascript
Estàs a : Inici > Cultura >
flecha decorativa
cultura_va
flecha decorativa
DESCOMPTES AMB CARNET JOVE
flecha decorativa flecha decorativa

Senda_Poeta

 

La senda del poeta. Miguel Hernández 2016


(20 anys de senda) #SendadelPoeta

D'interés per als senderistes (horaris, bars amb menú especial per als sopars d'Albatera i Elx i, horari d'autobusos de tornada)

Places esgotades!!

La senda del poeta és una activitat que en els últims anys ha batut tots els rècords i expectatives tant en participació com en difusió de l'obra i vida del poeta Miguel Hernández. La senda s'ha consolidat com una de les cites del senderisme amb major repercussió cultural, inclús a nivell internacional. Vols participar?.


 

DATES DE REALITZACIÓ


Dies 15, 16 i 17 d'abril de 2016.LA SENDA DEL POETA 


En els últims anys l'Institut Valencià de la Joventut, en col·laboració amb els ajuntaments pels quals passa la senda, i de la Diputació d'Alacant, desenvolupa esta trobada que discorre pels llocs més singulars de la vida i obra del poeta. Es tracta d'una activitat senderista de caràcter cultural, turístic i mediambiental, que promou valors com ara la participació i la convivència intergeneracional dirigint-se especialment a joves de la Comunitat Valenciana.
 
L'eixida serà des d'Orihuela, ciutat del naixement del poeta Miguel Hernández.

La senda comprén tres etapes que discorren per la senda internacional GR-125, realitzant parades en cada localitat de la ruta. En elles es descansarà, i es delectarà amb diversos actes culturals de poesia, teatre i música realitzats principalment per joves estudiants de les poblacions per les quals discorre la senda.

En tot moment la senda comptarà amb diversos monitors-guia que, al llarg de la marxa, estaran a disposició dels senderistes oferint-los la informació necessària perquè siga el més agradable possible.

 

ETAPES

1er dia- 15 d'abril de 2016. ORIHUELA - ALBATERA
 
2n dia - 16 d'abril de 2016. ALBATERA - ELX

3er dia - 17 d'abril de 2016. ELX - ALACANT

 

QUI PODEN INSCRIURE'S?


Tots aquells amants de les activitats a l'aire lliure, de la naturalesa, del senderisme i sobretot de la poesia.

 

MÉS INFORMACIÓ


Tlf. 966 478 100

sendadelpoeta_ivaj@gva.es

Descarrega la topoguia El camí hernandià (GR-125)

#SendadelPoeta


------------------------------------------------------------------------ 

Si necessites allotjar-te en la ciutat d'Alacant, t'oferim l'allotjament idoni per a tu, en la RESIDÈNCIA JUVENIL LA FLORIDA, en habitacions individuals.

Preus tarifa individual des de 9,69 €.  Preus tarifa grup des de 8,08 €.

Telèfon residència: 965 918 250 Telèfon central de reserves: 902 22 55 52
 
------------------------------------------------------------------------
Organitza: Institut Valencià de la Joventut

logo_GVAJOVE_IVAJ_02

 


 
 
 


RECOMANACIONS
 

 • Les pernoctacions es duran a terme en les instal·lacions designades per l'IVAJ, sent imprescindible que cada senderista porte el seu propi sac de dormir i una estoreta per a posar-la davall.
 • El recorregut es realitza en la seua totalitat a peu pel que es recomana portar almenys dos parells de calçat còmode, calcetins de recanvi i un bastó per a facilitar el camí.
 • Atés que els senderistes estaran a costa de la climatologia, és també recomanable portar roba còmoda i una xicoteta motxilla de mà amb: protecció solar, ulleres i gorra per al sol, un impermeable i una cantimplora amb aigua.
 • És imprescindible també que els senderistes disposen de barretes energètiques i begudes isotòniques així com d'un necesser individual que incloga utensilis de neteja personal.
 • A més seria convenient que cada senderista portara damunt la targeta SIP (targeta sanitària) i el DNI.
 • Només s'acceptarà l'acompanyament de gossos guia.
 • La senda del poeta és una activitat de senderisme no competitiva per tant els participants no han de sobrepassar a la capçalera del grup ja que en eixe cas s'estaria fora de les condicions que cobrixen l'activitat.
 • Durant el trajecte, hi ha certs punts que transcorren per vies obertes al trànsit rodat. Per a això es comptarà amb la col·laboració de la Guàrdia Civil de Trànsit i de les Policies Locals de cada municipi. Per això se sol·licita la màxima col·laboració dels senderistes en l'agilització del pas.
 • El senderista haurà de seguir el recorregut oficial marcat per l'organització, sent cada un individualment l'únic responsable dels seus errors. Per tant l'organització no es farà responsable dels possibles accidents que puguen ocórrer en cas d'imprudència o per no seguir les indicacions dels monitors-guia o de les forces i cossos de seguretat i salvament.
 • La senda discorre per entorns de gran valor mitjà ambiental, per este motiu, es fa un crida a tots els participants per a mantindre el màxim respecte per l'entorn, així com la neteja. L'organització podrà expulsar de l'activitat a qualsevol persona que incomplisca les dites prescripcions o mantinga conductes perjudicials per al medi ambient, així com a aquell que adopte conductes temeràries, perilloses o que impedisquen el bon funcionament de l'esdeveniment. 
 • Durant la marxa s'efectuaran diverses parades tècniques per a recobrar forces.
 • Suspensió o modificació de la ruta. L'organització podrà modificar, parcial o totalment, el recorregut degut a causes meteorològiques adverses. Si es donaren causes de força major que impediren la celebració de la Senda, l'activitat i els seus esdeveniments quedarien suspesos.
 • En l'activitat “La Senda del Poeta”, organitzada per l'IVAJ, que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 d'abril de 2016, es reconeixeran els següents crèdits, als estudiants de Diplomatures, Llicenciatures, Enginyeries i Enginyeries Tècniques de la Universitat Miguel Hernández d'Elx que assistisquen a esta activitat tal com estableix l'article 17 de la normativa reguladora de l'obtenció de crèdits de lliure elecció.
  • 4 crèdits als alumnes que participen en la Senda, els tres dies de durada de la mateixa, en qualitat de voluntaris, col·laborant en l'atenció als senderistes i gestions en les quals es considere útil la seua participació.
   3 crèdits als alumnes que participen com a senderistes els tres dies realitzant la Senda íntegrament.