funcion no disponible sin soporte javascript
Estàs a : Inici > Europa >
flecha decorativa
europa_va
flecha decorativa
DESCOMPTES AMB CARNET JOVE
flecha decorativa flecha decorativa

 

 

logo_erasmus100

Servei Voluntari Europeu:

 

El Servei Voluntari Europeu (SVE) és una experiència de voluntariat per a jóvens d'entre 17 i 30 anys, en un país diferent del seu, consistent a col·laborar en un projecte social que pot tractar de diferents temes, com ara joventut, medi ambient, cultura, persones amb discapacitat, persones majors, inclusió social, drets humans, esport o minories ètniques, entre altres.

 

 

Què inclou?

 El SVE està finançat pel programa Erasmus +. La voluntària o voluntari té cobert l'allotjament, la manutenció, el transport local si cal, el visat, una assegurança mèdica, suport lingüístic, si és necessari, i una xicoteta quantitat de diners mensuals, variable depenent del país de destinació i l’import del viatge (segons els trams quilomètrics que estableix el programa).

Quant dura?

Hi ha projectes SVE de curta durada –fins a dos mesos– i de llarga durada –fins a dos anys. El període del servei de llarga durada pot tenir un màxim de 12 mesos. Només es pot realitzar un servei de llarga durada.

Perquè serveix?

Ser voluntari implica créixer en valors com la solidaritat i el compromís amb els altres, tindràs l’oportunitat de participar activament en la societat i de contribuir al desenvolupament de comunitats locals. A més, molts projectes lluiten per a combatre la desigualtat social i fomentar la inclusió de les persones amb menys oportunitats, amb la qual cosa el teu paper pot ser més rellevant encara.

Al final del voluntariat, gràcies a la relació amb la comunitat local, coneixeràs un nou idioma, un nou país, una nova cultura... És una experiència molt completa gràcies a la qual podràs millorar les teues habilitats personals i professionals, i guanyar en autonomia i independència.

Per a saber més consulta la Carta del Servei Voluntari Europeu


Com participar? PASSOS A SEGUIR

1r INFORMA'T un poc més del programa SVE / Erasmus + en nuestra web i en
www.erasmusplus.injuve.es

2n CONSULTA els projectes en la Base de dades europees http://europa.eu/youth/volunteering

3r CONTACTA amb entitats d'enviament acreditades en la teua zona. En tens una llista en la nostra web. Et et proporcionaran informació concreta de les possibles vacants disponibles o dels terminis de sol·licitud de projectes. També t'ajudaran a triar els projectes que millor s'adapten a tu, a la teua motivació i capacitats, i t'aconsellaran en la preparació de la candidatura.

4t PREPARA el teu currículum i la carta de motivació en anglés per a l'entitat d'acollida, que serà l'organització responsable de l'execució del projecte.

5é ENVIA la documentació, millor si ho fas a diversos projectes, i espera la resposta. És habitual que l'entitat d'acollida entreviste per Skype les persones preseleccionades abans de confirmar la plaça de voluntari. T'aconsellem una espera activa, prestar atenció als terminis i preparar l'entrevista.

Abans d'anar rebràs el programa d'activitats a realitzar al llarg del projecte i més detalls sobre la destinació, l’allotjament, les possibilitats de formació lingüística, l’assegurança, etc.

Durant el SVE, a més del recolzament que rebes de la teua entitat d'enviament, comptaràs amb l’assistència d’un tutor i d’un supervisor. També participaràs en el cicle formatiu de l'Agència Nacional del país del projecte.

En acabar, rebràs l'acreditació de les competències i habilitats adquirides durant aquesta experiència mitjançant el Youthpass i tindràs possibilitat de participar en jornades informatives i de difusió del programa SVE / Erasmus +

Amés, si t'interessa... Mira la web del programa

Ací pots consultar les experiències dels voluntaris en la guia de l'any 2016

Ací pots consultar les experiències dels voluntaris en la guia de l'any 2015

 

Informació relacionada
"Cóm començar amb el voluntariat europeu".Guia pas a pas de YesEuropa / Associació Building Bridges 

Raons per a realitzar un VOLUNTARIAT EUROPEU

Descarrega't els cartells del programa: 

2016

 

SVE_cs_06SVE01SVE_cs_05 SVE02

SVE_cs_04SVE03 SVE_cs_03SVE04

SVE_cs_01 SVE05SVE_cs_02 SVE06